In 1998 is de eerste Mitsubishi Space Star op de markt gekomen en is sindsdien nagenoeg ongewijzigd gebleven tot het model in 2005 werd opgeheven. In 2012 dook de naam Space Star weer op als nieuwe naam voor de toenmalige Mitsubishi Mirage. In plaats van een kleine MPV was deze nieuwe Space Star dus terug als hatchback en kwam daarmee in het vaarwater van concurrenten als de Opel Corsa en de Suzuki Swift.
Wie op zoek is naar een voordelige stadsauto moet de Mitsubishi Space Star zeker meenemen in de overwegingen. Ruim van binnen, compact van buiten en praktisch ingericht zodat je plaats hebt voor vijf personen en zelfs nog een flinke kofferbak overhoudt. Dankzij de kleine 1.0 liter motor rij je lekker zuinig en met 71 pk heb je toch voldoende vermogen om goed vooruit te komen. Meer details en plus- en minpunten van de Mitsubishi Space Star lees je op Vaartland.nl.
Wat afmetingen betreft voldoet de Mitsubishi Space Star uitstekend aan de criteria van een kleine hatchback. Dankzij de stoere neus heeft de auto een echt ‘Mitsubishi uiterlijk’, mede dankzij wat de fabrikant zelf Dynamic Shield Styling noemt. Wat erg prettig is bij een auto van dit formaat is de mogelijkheid om een versie met vijf deuren te kopen zodat je de achterbank effectief kunt gebruiken.
Met 209 liter wordt er met de nieuwe look van de Space Star wel ingeleverd op de bagageruimte. De meeste ander auto’s in dit segment hebben al gauw 50 liter meer ruimte. Vergelijkbare auto’s zijn ook net iets sneller, net iets milieuvriendelijker en hebben net wat luxere opties. Daar is ook een hele goede reden voor. De Mitsubishi Space Star auto is een stuk goedkoper dan concurrenten als de Opel Corsa of de Toyota Yaris. Dat verschil loopt zelfs bij de basismodellen al in de duizenden euro’s. Met dit in je achterhoofd is de Space Star dan ook een uitstekende auto voor de prijs die je ervoor betaalt.
Het interieur van de Mitsubishi Space Star is verrassend ruim. Mitsubishi is aan de gang gegaan met wat ze het ‘people-first designconcept’ noemen. Voor de meeste mensen is er genoeg been- en hoofdruimte en het interieur is zo vormgegeven dat je als bestuurder of passagier het meeste uit de beschikbare ruimte kunt halen. Ook de afwerking met carbon design van de portieren, de snelheidsmeter en de toerenteller zijn fraai uitgevoerd. Bij de uitgebreidere versies krijg je ook een fraaie afwerking van de koplampen met Led-dagrijverlichting, getinte achterruiten en sportieve, 15-inch velgen.
Onder de belangrijkste standaard Mitsubishi Space Star specificaties vallen de Active Stability en Traction Control, Assisted Hill Assist en een licht- en regensensor. Geen slechte opties om op je auto te hebben. Uitgebreidere opties bestaan uit verwarmbare buitenspiegels, stuurwielbediening en het nieuwe Forward Collision Mitigation system. Dat laatste is alleen op de nieuwste Mitsubishi Space Star 2020 verkrijgbaar.
+ Sinds de Mitsubishi Space Star 2017 en de Mitsubishi Space Star 2019 ziet het Mitsubishi Space Star model er een stuk volwassener uit
+ Voor een kleine auto zit je best hoog en dat is prettig om het overzicht te behouden in het verkeer en met in- en uitstappen
+ De 1.0 benzinemotor is behoorlijk zuinig. Je kunt er zelfs wanneer je doorrijdt nog makkelijk 1 op 18 mee halen.
+ De Space Star staat bekend als een onderhoudsarme auto
- De wielen van de Mitsubishi Space Star zijn minder ver op de uiteinden geplaatst dan bij andere kleine hatchbacks. Daardoor ligt de auto in de bochten wat minder prettig op de weg.
- De laadruimte laat met 209 liter nog wel wat te wensen over
De nieuwe Mitsubishi Space Star komt binnen in de concurrerende markt van kleine hatchbacks. Geduchte rivalen van Volkswagen, Toyota en Hyundai zijn in de meeste opzichten net wat beter maar daar betaal je dan ook voor. Het is duidelijk dat Mitsubishi met de Space Star inzet op een echte prijsvechter. En in die zin hebben ze een prima auto afgeleverd waar mensen die vooral korte ritjes in de stad maken uitstekend mee uit de voeten kunnen.