Contact met Vaartland.nl

 

Herfst: Grote onderhoudsbeurt auto en kosten daarvan

Vaartland.nl Gert Jan
13 september 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Onderhoudsbeurten zijn soms nodig voor je occasion om grotere schade te voorkomen of omdat het eenmaal weer tijd is om te doen. 

Het is ook slim om een onderhoudsbeurt te doen in de herfst. Waarom de herfst de ideale periode is voor een grote onderhoudsbeurt en meer lees je in deze blog!

Op zoek naar je ideale droomauto? Klik hier en vind een occasion die bij jou past!

 
 
 
 
 

Grote onderhoudsbeurt auto

Een grote onderhoudsbeurt voor je occasion is een uitgebreide controle waarbij je auto goed wordt nagekeken en onderdelen worden vervangen als dat nodig is. Dit onderhoud is uitgebreider dan een kleine beurt en helpt om je auto veilig en goed te laten rijden, zodat je geen grote problemen krijgt.

Tijdens een grote beurt worden de olie en het oliefilter vervangen om de motor goed te laten werken. Ook worden verschillende filters, zoals lucht- en brandstoffilters, gecontroleerd en vervangen. De bougies, die zorgen voor de ontsteking van de motor, worden vaak vernieuwd.

Daarnaast worden de remmen gecontroleerd, de banden gecheckt op slijtage en uitgelijnd als dat nodig is. Vloeistoffen zoals koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof worden bijgevuld. De accu en verlichting worden gecontroleerd om zeker te zijn dat alles goed werkt. Ook wordt de uitlaat nagekeken op lekken.

Een grote beurt vindt meestal om de twee jaar of na een bepaald aantal kilometers plaats en zorgt ervoor dat je auto in topconditie blijft en veilig de weg op kan.

De kosten hiervan vind je later in deze blog.

Kleine onderhoudsbeurt auto

Een kleine onderhoudsbeurt voor je auto is een basischeck waarbij de belangrijkste punten van je occasion worden gecontroleerd en opgefrist om ervoor te zorgen dat je veilig blijft rijden. Deze beurt is minder uitgebreid dan een grote onderhoudsbeurt, maar wel belangrijk om je auto goed te laten functioneren.

Tijdens een kleine beurt worden de olie en het oliefilter vervangen om de motor soepel te laten draaien. Ook worden de vloeistoffen, zoals ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof, gecontroleerd en bijgevuld indien nodig.

De banden worden nagekeken op spanning en slijtage, en de remmen worden gecontroleerd om zeker te zijn dat ze nog goed werken. Daarnaast worden de verlichting, ruitenwissers, en accu snel gecheckt om te zorgen dat alles in orde is.

Een kleine beurt is meestal nodig na ongeveer 10.000 tot 15.000 kilometer of elk jaar. Het helpt om kleine problemen op tijd te ontdekken, zodat je auto goed blijft rijden en grotere reparaties kunt voorkomen.

De kosten hiervan vind je later in deze blog.

Onderhoudsbeurt in de herfst in slim om te doen

De herfst is een ideale tijd om je auto een onderhoudsbeurt te geven. Dit helpt je om goed voorbereid de winter in te gaan. In de herfst kun je belangrijke onderdelen zoals de accu, banden, ruitenwissers en verlichting laten controleren. Deze hebben namelijk in de koude maanden wat extra aandacht nodig.

Ook worden de olie en vloeistoffen, zoals koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof, gecheckt en aangevuld. Dit voorkomt dat je auto in de winter problemen krijgt of je onverwacht langs de weg komt te staan. Zo’n onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt in de herfst en winter, wanneer wegen vaak nat en glad zijn.

Kortom, door je auto in de herfst na te laten kijken, ben je goed voorbereid en rij je met een gerust gevoel de winter in.

Wanneer begint de herfst (wanneer begint herfst)

De herfst begint elk jaar op 21 september en duurt tot 21 december. Dit is de tijd waarin de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de bladeren van de bomen vallen.

onderhoudsbeurt

Kosten grote- en kleine onderhoudsbeurt (grote beurt auto kosten)

De kosten van een onderhoudsbeurt voor je auto hangen af van het soort beurt. Een kleine beurt kost meestal tussen de € 100 en € 250. Hierbij worden de olie en het oliefilter vervangen, vloeistoffen bijgevuld en worden de banden, remmen, verlichting en accu gecontroleerd.

Een grote beurt is duurder, tussen de € 300 en € 600 of meer. Deze beurt is uitgebreider: naast de werkzaamheden van een kleine beurt worden ook de bougies, luchtfilters en brandstoffilters vaak vervangen. Ook worden de remmen, uitlaat, ophanging en schokdempers goed nagekeken.

De exacte kosten verschillen per auto en garage, en of er extra onderdelen moeten worden vervangen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-748576

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl