Contact met Vaartland.nl

 

Android Auto OS, apps, installatie en meer!

Vaartland.nl Gert Jan
8 oktober 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Je stapt in je auto, verbind je telefoon met je auto, en binnen een korte tijd zie allemaal handige apps op het scherm van je occasion. Dat is Android Auto in het kort.

Het is gemaakt om het autorijden voor jou makkelijker en veiliger te maken door handsfree bellen, muziek af te spelen en navigatie te gebruiken zonder dat je jouw telefoon hoeft te gebruiken.

In deze blog wordt er meer verteld over draadloos Android Auto, het installeren, wat te doen als het niet werkt, Android Auto OS en meer. Dus lees snel verder!

Benieuwd wat jouw droomoccasion is? Gebruik de tool hieronder!

 

Android Auto draadloos (Android Auto wireless)

Met draadloze Android Auto kun je je iPhone verbinden met je auto zonder een snoer te gebruiken. Via Wi-Fi en Bluetooth krijg je makkelijk toegang tot apps die worden ondersteund door Android Auto.

Dit maakt het gebruik hiervan nog handiger, omdat je je telefoon niet hoeft aan te sluiten.

Niet elke auto ondersteunt draadloze Android Auto, maar er zijn speciale adapters beschikbaar om dit mogelijk te maken. Zo kun je genieten hiervan zonder dat je een kabel hoeft te gebruiken.

Android Auto dongle 

Een Android Auto dongle is een adapter die je in je auto aansluit via de USB-poort. Hiermee kun je van 'Auto' met snoer overgaan naar draadloze Android Auto.

De dongle maakt verbinding via Bluetooth en Wi-Fi, hierdoor je je iPhone koppelen zonder dat je een kabel hoeft aan te sluiten.

Android Auto scherm

Het Android Auto-scherm is een scherm in je auto waarmee je de apps makkelijk kunt bedienen terwijl je onderweg bent. Wanneer je verbonden bent maakt zoals eerder gezegd je systeem in je auto vanzelf verbinding.
 
Als je hiervoor een scherm hebt gekocht zal je het hierop zien als het op de juiste manier geïnstalleerd is in je auto.
 
 

 

 
 
 
 
 

Android Auto inbouwen

Android Auto kan in veel auto's worden ingebouwd, vooral als je huidige systeem dit niet ondersteunt. De eerste optie is het vervangen van het infotainmentsysteem dat momenteel in je auto zit door een aftermarket head-unit van merken zoals Pioneer of Kenwood.

Dit kan professioneel geïnstalleerd worden, maar het is ook mogelijk om zelf te doen als je hier verstand van hebt en over de juiste middelen beschikt.

De tweede optie is het gebruik van een Android Auto dongle (zie de alinea hiervoor), waarmee je via de USB-poort van je auto bedrade of draadloos toevoegt. Zorg ervoor dat het systeem compatibel is met jouw auto en iPhone.

Android Auto installeren (hoe werkt Android auto (Android auto werkt niet)

Als je Android Auto wilt installeren, dan begin je met het controleren of het ondersteunt wordt door je auto. Als dit niet zo is kun je het laten inbouwen.

Verbind je iPhone via een kabel, of draadloos, met je auto via Bluetooth of Wi-Fi. Het systeem in je auto zal automatisch 'Auto' herkennen en dan kun je gelijk gebruik maken van de ondersteunde apps zoals Google Maps of Spotify.

Android auto apps (Waze Android Auto)

Met Android Auto gebruik je apps zoals Spotify en navigatieapps. Waze biedt up-to-date verkeersinformatie en waarschuwingen, gebaseerd op updates van andere gebruikers, dit maakt het een populaire keuze voor navigatie.

Zie hier 10 handige apps voor als je een auto hebt!

 

 
Android Auto

 

 


Android auto OS (Android Auto software)

Android Auto OS is een volledig ingebouwd besturingssysteem in de auto dat onafhankelijk werkt van je smartphone. Het wordt gebruikt door autofabrikanten zoals Volvo en Polestar en biedt directe toegang tot navigatie, muziek en andere apps, zonder dat je je telefoon hoeft te koppelen.

Android Auto software is een smartphonegebaseerde interface die je telefoon via kabel of draadloos koppelt aan het scherm van je auto. Het spiegelt apps zoals Google Maps, Spotify en telefoongesprekken, zodat je veilig toegang hebt tot essentiële functies tijdens het rijden.

Het verschil: Android Auto OS draait direct op de hardware van de auto, terwijl Android Auto software afhankelijk is van je smartphone voor toegang tot apps en functies.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-748576

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl