Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 apps voor auto gebruikers

Vaartland.nl Jelle
5 september 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Er zijn talloze apps beschikbaar die het leven van een automobilist aanzienlijk makkelijker kunnen maken.
 
Ze bieden handige functies en ondersteuning tijdens het autorijden zoals navigatie en verkeersinformatie. Ze zijn ook nuttig buiten het rijden bij bijvoorbeeld parkeren, onderhoudsplanning en het vinden van goedkope tankstations.
 
Dit zijn 10 handige apps, maar het staat door elkaar heen. De nummer 1 is niet per definitie de beste app, want iedereen heeft zijn eigen mening over wat voor hem of haar de beste app is.

Zie hier ons aanbod occasions met Apple Carplay en Android Auto! 

10 handige apps voor autobestuurders (apps voor Android Auto en Apple Carplay)

 
 
 
 
 

10. Vehicle Warning Symbols/Lights

De app Vehicle Warning Lights is super handig voor autobestuurders omdat hij uitlegt wat de waarschuwingslampjes op je dashboard betekenen. Je ziet snel of het iets kleins is of dat je meteen actie moet ondernemen.

Dit helpt je om stress en onnodige reparaties te voorkomen. Het is alsof je altijd een handige gids bij je hebt die je rustig en veilig op weg houdt.

Lees hier nu verder om de betekenissen van de waarschuwingslampjes te leren kennen!

9. Waze

Waze en Google Maps zijn beide navigatie-apps, maar verschillen in gebruik. Waze richt zich op de snelste routes en biedt realtime verkeersinformatie die door gebruikers wordt gedeeld, zoals files en flitsers. Het is ideaal voor snelle, actuele routeaanpassingen.

Google Maps biedt daarentegen veelzijdige navigatieopties, zoals voor auto, fiets en openbaar vervoer, en bevat uitgebreide informatie over plaatsen, beoordelingen en openingstijden. Waze is sneller, Google Maps is veelzijdiger.

8. Spotify

Spotify is erg handig voor automobilisten omdat het veel keuze biedt aan muziek, audioboeken en podcasts. Met Android Auto en Apple Carplay kan je Spotify ook makkelijk gebruiken tijden het rijden. 

Met offline downloads kun je bovendien luisteren zonder internetverbinding, wat handig is tijdens lange ritten. Dankzij de integratie met Apple CarPlay en Android Auto kun je Spotify eenvoudig en veilig bedienen tijdens het rijden.

De optimale Spotify-ervaring komt het best tot zijn recht met een premium-account, maar dat brengt wel extra kosten met zich mee.

7. Easypark & Parkmobile

Easypark en Parkmobile zijn handige parkeerapps die het parkeren makkelijker maken. 

Met EasyPark kun je snel een parkeerplek vinden, betalen en, als het nodig is, je parkeertijd op afstand verlengen. Parkmobile werkt vergelijkbaar en zorgt ervoor dat je eenvoudig parkeert zonder gedoe met contant geld of betaalautomaten.

Beide apps besparen je tijd, stress en zorgen ervoor dat je nooit te veel betaalt. Ideaal voor iedereen die regelmatig parkeert in drukke steden!

6. Flitsmeister

Flitsmeister kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Maandelijks gebruiken meer dan 1,7 miljoen mensen in Nederland deze app. 

De app biedt handige waarschuwingen voor flitsers, files en verkeerssituaties, wat het rijden een stuk veiliger en prettiger maakt. Het aantal gebruikers blijft toenemen dankzij de voortdurende updates en handige functies die automobilisten helpen om goed geïnformeerd en voorbereid de weg op te gaan.

5. Charging apps

Voorbeelden van charging apps zijn Plugsurfing, Chargemap, Shell Reharge en NewMotion. 

Charging apps maken het leven van bestuurders van elektrische auto’s een stuk makkelijker. Ze helpen je om snel laadpunten te vinden, geven actuele informatie over beschikbaarheid en kosten, en laten je eenvoudig betalen voor je laadsessies.

Zo kun je zonder gedoe en zorgen de weg op en je auto altijd opgeladen houden.

4. Google Maps en Apple Kaarten (wat is de beste navigatie app voor in de auto)

Deze 2 apps kunnen uiteraard niet ontbreken.

Of Google Maps of Apple Kaarten beter is tijdens het rijden, hangt af van je voorkeur en apparaat. Google Maps biedt nauwkeurige verkeersinformatie, meerdere route-opties, en live updates over files en flitsers.

Het is ideaal voor Android-gebruikers en heeft offline kaarten. Apple Kaarten werkt naadloos met Apple-apparaten zoals iPhone en CarPlay, heeft een gebruiksvriendelijke interface, en houdt meer rekening met jouw privacy.

Google Maps is vaak de meest uitgebreide keuze, vooral vanwege de nauwkeurige verkeersinformatie.

Apps voor automobilsten


3. Direct Lease

De app DirectLease is een handige tool voor automobilisten om snel tankstations met de laagste brandstofprijzen in de buurt te vinden.

De app toont actuele prijzen van verschillende tankstations, waardoor je eenvoudig kunt besparen op je brandstofkosten.

Met een overzichtelijke kaart en duidelijke prijsinformatie helpt DirectLease je om slim te tanken en altijd de beste deal te vinden, waar je ook bent in Nederland.

2. Maps.me

Maps.me is een super handige navigatie-app die je ook zonder internet kunt gebruiken. Ideaal als je in het buitenland bent of op plekken met slecht bereik.

De app heeft gedetailleerde kaarten en laat je zelfs kavels en perceelgrenzen zien, wat handig is als je op zoek bent naar grond of gewoon de omgeving wilt verkennen.

Of je nu rijdt, wandelt of fietst, Maps.me helpt je altijd de weg te vinden.

1. Fuelio

Fuelio is een super handige app waarmee je makkelijk kunt bijhouden hoeveel je tankt, wat je daarvoor betaalt, en hoe zuinig je rijdt.

Je voert simpelweg je tankbeurten in en de app doet de rest: je ziet meteen wat je verbruikt en hoeveel je uitgeeft aan brandstof. Met duidelijke grafieken en overzichtjes helpt Fuelio je om slimmer te rijden en brandstof te besparen, ideaal voor iedereen die grip wil houden op de autokosten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-748576

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl