Auto wrappen staat eigenlijk voor ‘auto inpakken’. Als je een auto wilt laten wrappen heb je speciale vinyl- of wrapfolies van Avery Dennison, 3M, Hexis, LG etc.
Deze folies zijn extreem vervormbaar en daardoor kan je bij de meest complexe plekken komen. Met auto wrappen krijgt je auto op een redelijk goedkope manier een compleet nieuwe look. Verder bescherm je ook de originele lak doordat je er wrapfolie overheen doet.
Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die hun auto laten wrappen. Dit doen ze met een speciale, hoogwaardige wrapfolie om de auto een totaal andere kleur te geven. Heel leuk, maar moet je het dan doorgeven aan het RDW dat je auto op het moment een andere kleur heeft?
Bij een personenauto staat de kleur van je voertuig altijd op het kentekenbewijs vermeld. Dus als je door middel van een auto wrap de kleur van je voertuig verandert ben je altijd verplicht om dit door te geven aan het RDW. Je kan de wijziging van kleur zonder kosten doorgeven aan het RDW.
Een auto wrappen heeft zowel voor- als nadelen. Eerst hebben we de voordelen voor je. Je auto wordt natuurlijk beter beschermt tegen krassen en of steenslag door de folie die over je auto heen is geplakt.
Wat ook een voordeel is van auto wrappen is dat als je de kleur zat bent hem er zo weer vanaf kan laten halen. Dit scheelt natuurlijk een hoop met evt. je auto weer opnieuw te laten spuiten in een andere kleur.
Er zijn eigenlijk zo goed als geen nadelen voor het wrappen van je auto. Het enige nadeel wat je kan bedenken is dat het redelijk prijzig is om de wrap aan te brengen op je auto.
Wat is de prijs van een auto wrappen? Gemiddeld kost een auto wrappen rond de €2100,-. De kosten worden berekend op basis van de auto die je wilt laten wrappen.
Het kan natuurlijk ook goedkoper uitvallen als je een kleine auto wilt laten wrappen. De kosten verschillen ook per folie. Het hangt er vanaf welk merk en type folie er wordt gebruikt om de auto te laten wrappen.
De benodigdheden om een auto te wrappen zijn: een flink stuk wrapfolie, applicatievloeistof, een raamtrekker en een mesje. Met deze attributen kun je ook zelf aan de slag en proberen om tot een mooi eindresultaat te komen.
Verder geven we nog als tip: maak de auto goed schoon, ga in een schone ruimte staan met voldoende licht. Door het licht kan je goed zien of de wrapfolie er goed strak omheen zit.
Om je auto te laten wrappen moet die compleet vrij zijn van stof, vuil en irritaties. Ook mag de auto geen grote scheuren en of lakschade hebben. Dit zal je van te voren moeten laten gladmaken voordat de folie kan worden toegebracht.
Dit is zodat de folie effen kan worden aangebracht op het oppervlak en dat er geen vouwen in de folie komen.
De tijd die er nodig is om één auto te laten wrappen hangt heel erg af van hoe groot de auto is. Denk ook aan de complexiteit, voorbereiding en de afwerking.
Dit allemaal bij elkaar geeft een indicatie van de tijd die er nodig is om je auto compleet te laten wrappen. In de meeste gevallen is het zo als je de auto ‘s morgens brengt dat je hem dezelfde avond nog kan komen ophalen.
Ja, als je auto is voorzien van een auto wrap kan je prima door de wasstraat. Wel is het verstandig om ongeveer twee weken te wachten met het wassen van je auto.
Dit zodat de wrap laag goed kan hechten aan het oppervlak. De kans is dat als je eerder je auto wast dat de folie loslaat, omdat het niet genoeg tijd heeft gehad om goed te hechten aan het oppervlak. Let ook op met wat voor wasprogramma je gebruikt. Een matte wrap heeft natuurlijk een andere behandeling nodig dan een metallic wrap.
Als voorbeeld bij een matte wrap kies je niet voor een wasprogramma met een glanzende wax daarvoor heb je weer speciale schoonmaakproducten om de matte wrap mooi te houden.
+ Beschermt de originele lak tegen schade
+ Nieuwe gewenste look van je auto
+ De wrapfolie is er relatief gemakkelijk af te halen
- Een auto wrappen kan redelijk prijzig zijn
- Je kan voor een paar weken even niet door de wasstraat
- Nauwkeurigheid tijdens het wrappen is noodzakelijk
Tag: